Anuarul școlii


In secolul al XIX-lea, editarea anuarelor scolare, impusa de diferitele autoritati-biserica romano-catolica, biserica evanghelica, statul austriac, maghiar- devenise o preocupare importanta a conducatorilor scolilor secundare, transformata intr-o frumoasa traditie a fiecarei scoli.

Publicarea anuarelor scolare s-a facut firesc, traditia fiind sistata de regimurile totalitare (nazist si comunist), care nu apreciau aceste manifestari autonomist-personalizate.

Incepand cu anul 2006, editarea Anuarului Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” a fost reluata (dupa 74 de ani) din initiative doamnei director prof. Mariana Dragomir si a doamnei director prof. Simona Dobrescu, dovedindu-si utilitatea, conferind transparent si identitate scolii si demersului educative, o continuare a traditiei, o legatura perena dintre trecutul si viitorul liceului nostru.

Prin aceste scrieri, noi, eminescienii, legitimam si afirmam propriile adevaruri, calatoria si viata celor care au trait o vreme in acest loc al culturii. Asemenea lui Dante, calatorim spre adancurile lumii noastre si facem sa iasa la lumina adevarurile cele mai profunde. Apoi le impatasim celorlalti, cu multa dragoste.

Fiecare numar a fost construit cu pasiune si daruire de autori ocazionali: personalitati ale Romaniei, fost elevi sau profesori ai scolii, actuali profesori sau elevi si a fost ingrijit de un mic grup dintre oameni dedicati scolii.